Chutné mleté masíčko se zelím, zakysanou smetanou a luxusní omáčkou na jednom plechu: Recept, který nikdy nezklamal!
-
Příprava10 min.
-
Vaření29 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 461
Pokud jste unaveni klasickými jídly, udělejte si tuto pochoutku. Je famózní a její příprava je velmi rychlá.
Pokud milujete zelí i mleté maso, pak budete nadšeni Vy i Vaše rodina.
Výsledek tohoto receptu chutná úžasně a chuť je velmi příjemná.
Připravte si tento vydatný a chutný pokrm ještě dnes. Určete se k tomuto receptu budete rádi vracet.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 500 g mletého masa
- 300 g zelí
- 100 g rýže
- 1 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
OMÁČKA
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- 0,5 sklenice vody
- 2 lžíce rajčatové omáčky
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nakrájejte zelí na přiměřené kousky. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Smíchejte maso s rýží, vejcem, zelím, osolte a opepřete.
- Mokrýma rukama vytvarujte koblihy. Nyní si připravte omáčku smícháním všech surovin. Mleté maso vytvarované do karbanátků můžete buď opékat na oleji v pánvi, nebo péct v troubě.
- Pokud je opékáte na pánvi, nakonec na chvíli povaříme i omáčku a podávejte k masu. Pokud je pečete v troubě, omáčkou maso přelijte a dopečte ještě 10 minut.
Video recept:
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: youtube/ Наталья Пузырина
Leave a Review